Naar de startpagina van deze website
Naar de startpagina van deze website

Missie

Scoutnet? We connect scouts!

Scoutnet vzw heeft tot doel: scoutsgroepen gratis of tegen een zeer lage prijs de kans geven om hun website online te zetten en zo hun vereniging te promoten via het internet. Scoutnet wordt voortgetrokken door een aantal vrijwilligers en kan daardoor een onvergelijkbare service leveren ten opzichte van professionele hostingleveranciers.

Behalve een snelle server met volledige toegang (o.a. via de shell) zorgt Scoutnet ook voor een aantal andere diensten. Leden krijgen de mogelijkheid om mailinglijsten op te stellen, mailaliassen te gebruiken, een deel van hun site af te schermen voor leiding, of voorgeprogrammeerde scripts te gebruiken.

Verder helpt Scoutnet bij het bouwen van je website, met onder andere een online FAQ, een support-systeem en het Scoutnet-forum. Tot slot zorgt de organisatie ook voor de jaarlijkse ondersteuning van de Jamboree On The Internet (JOTI). In dit JOTI-weekend communiceren scoutsgroepen via het internet met elkaar over heel de wereld.

Op al deze manieren vervult Scoutnet haar missie: "We connect scouts!".

Scoutnet in de wereld

Scoutnet Belgium maakt deel uit van Global Scoutnet. In totaal is Scoutnet al actief in 11 landen, namelijk Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, ItaliŽ, Groot-BrittaniŽ, Zwitserland, Finland, SloveniŽ en Japan.

Bezoek de website van Global Scoutnet

© Scoutnet 2024