Zie je deze nieuwsbrief niet correct? Lees hem dan op onze website
Scoutnet Nieuws
nieuwsbrief April 2011
Beste webmaster,
Met deze nieuwsbrief wensen we je te informeren over de nieuwigheden binnen Scoutnet of willen we de aandacht vestigen op een speciaal onderwerp. Je zal deze nieuwsbrief enkele malen per jaar ontvangen.

In deze editie alle info over het goed beheer van mailinglijsten. Je verneemt alle info over hoe mailinglijsten op te stellen, maar vooral hoe deze te onderhouden.
Verder een oproep tot medewerkers en hoe ons terug te vinden op Facebook en Twitter.

Heb je zelf een idee voor een volgende nieuwsbrief? Laat het ons gerust weten!
Veel leesplezier.

Het Scoutnet Team
Image
Mailinglijsten
Mailinglijsten zijn lijsten die je opstelt om met één emailadres meerdere personen te bereiken. Bij Scoutnet heb je de keuze uit 3 mogelijke lijsten: open lijst, "x" lijst of mass mailing. Een woordje uitleg.

Activatie
Het aantal mailinglijsten dat je nodig hebt stel je in via de config pagina. Activeer enkel het aantal lijsten dat je nodig hebt. Meer lijsten nodig dan maximaal beschikbaar? Geen probleem, vraag het gewoon.

Open lijst
Deze soort lijsten zijn geschikt voor een beperkt aantal emailadressen (de tak of leidingsploeg, de raad van bestuur).
Op de mailinglist pagina maakt je een nieuwe lijst aan en op de emailaliases pagina koppel je een alias aan de zonet gemaakte lijst.

"x" lijst
Heb je meer dan 10 emailadressen op de lijst overweeg dan de "x" mailinglijsten. Het voordeel van deze lijsten is dat je gesloten (closed) mailinglijsten kan maken. Een closed lijst is een emailadres waarbij enkel de leden van de lijst mail kunnen sturen naar de lijst. Het emailadres waarmee je verstuurt (from adres) moet dus op de lijst staan.
Support & Help -> Email -> Mailinglijsten x

Mass mailing
Wil je heel veel mensen bereiken om bijvoorbeeld reclame te maken voor een fuif, evenement, ... bekijk dan de "mass mailing" mogelijkheid. Hierbij kan je jouw mailing personaliseren; de geadresseerden (en andere info velden) haal je heel eenvoudig via een query uit jouw database. Configureren doe je op de mass mailing pagina.

Hou je lijst up-to-date
Belangrijk bij al de 3 zonet opgesomde soorten van lijsten is dat je de emailadressen steeds up-to-date houdt en dat je zeker weet dat de mensen die op je lijst staan ook effectief op je lijst willen staan.

Een mail sturen naar iemand die dit niet wenst zorgt enkel voor frustatie. Grote emailproviders zoals hotmail, gmail, yahoo, ... geven hun gebruikers de mogelijkheid om binnenkomende mail als "spam" aan te duiden. Maak je gebruik van de "mass mailing" voorzie dan steeds een "schrijf me uit" link naar je website. Plan je een grote mailing? Breng ons dan even op de hoogte en zet ons ook op je lijst.

Spam
Een ander gevaar met mailinglijsten is dat als er een spam-mail door onze spamfilters raakt en afgeleverd wordt aan een open mailinglijst, de kans dan bestaat dat de ontvangende mailserver gaat denken dat de verzendende mailserver (onze mailserver) een spammer is. Gebruik daarom steeds de gesloten "x" lijsten bij een groot aantal emailadressen, zo verminderen we de kans dat veel adressen spam ontvangen. Is het niet mogelijk om een gesloten lijst te gebruiken en ontvang je spam, forward deze mails dan naar abuse@scoutnet.be

Conclusie
Het correct omgaan met mail is dus ook op technisch vlak heel veelzijdig. Als webmaster heb je hier een belangrijk aandeel in. Blijf communiceren maar kies de juiste soort lijst.

Scoutnet zoekt...
... medewerkers!
Je kan vlot overweg met php? Je hebt een vlotte pen of speelt met web design? We zijn op zoek naar medewerkers voor kortlopende projecten of een iets langer engagement. Je tijdsinvestering kan je zelf bepalen.

Heb je interesse? Aarzel niet en neem contact met ons op!
Volg ons op facebook en twitter
Volg ons op facebook en twitter Je kan Scoutnet voortaan ook terugvinden op Facebook en Twitter. Volg ons en verneem als eerste de laatste nieuwtjes.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je geregistreerd staat als webmaster bij Scoutnet. Wens je deze niet meer te ontvangen, geef ons dan een seintje en we verwijderen je van de lijst.

Deel deze nieuwsbrief