Naar de startpagina van deze website
Naar de startpagina van deze website

Nieuwsarchief

Op deze pagina vind je oudere nieuwsitems:

gratis .be domeinnaam

1 november 2009

Ja hoor, dat lees je goed. Naar aanleiding van een promotieactie die door dns.be is opgezet, heeft Scoutnet de eer en het genoegen om tegen een stuntprijs nieuwe *.be-domeinnamen te registeren. Daarom kan je nog tot tot 31 januari 2010 alle domeinnamen via Scounet helemaal gratis registreren.

De geregistreerde domeinnaam blijft één jaar actief. Wil je daarna verder gebruik maken van je domeinnaam, dan betaal je terug het gewone tarief (10 euro/jaar). Een maand vòòr de vervaldatum wordt je daarvan via mail op de hoogte gebracht.

De beschikbaarheid van domeinnamen kan je controleren op de Domeinnamen-pagina's. Maak gebruik van deze eenmalige actie en registreer nu!

Ballonwedstrijd Herfstontmoeting

11 september 2007

Herfstontmoeting is weer achter de rug en Scoutnet was ook dit jaar van de partij. Met workshops op zaterdag, en vooral: met een ballonwedstrijd op zondag. Je kon er niet naast kijken, want bijna 400 ballonnen gingen op twee uur tijd de lucht in. De scoutsgroep wiens ballon het verste geraakte, wint een Pro-hosting en een Scoutnet-T-shirt.

Ballon gevonden? Stuur hem gauw terug, de deadline is 20 september 2007!

Feest bij Scoutnet

4 mei 2007

't Is feest bij de scouts... en ook bij Scoutnet! Precies daarom en ook omdat nog niet iedere scouts- en gidsengroep ons kent, is het lidgeld voor nog niet geregistreerde groepen tot eind augustus 2007 gratis. Een jaar lang kan je naar eigen wens genieten van gratis een Basic, Extra of zelfs Pro-account. Het enige wat je eventueel betaalt, is een domeinnaam (10 euro). Profiteer ervan!

Jeugdwerksite van het jaar 2007

19 februari 2007

Voor het vierde jaar op rij organiseert Jeugdwerknet vanaf vandaag de Jeugdwerksite van het Jaar-verkiezing. De wedstrijd gaat op zoek naar de mooiste, leukste, creatiefste en origineelste jeugdwerksite in Vlaanderen. Elk vallen ook enkele Scoutnetters in de (prachtige) prijzen. Dit jaar weer?

Tips voor minder spam

2 november 2006

In enkele jaren tijd heeft spam zich ontwikkeld tot de ergste bedreiging in de virtuele communicatie. Gelukkig kan je de grootste ellende voorkomen door rekening te houden met een aantal tips. Niet alleen voor webmasters, maar zeker ook voor de gewone internetgebruikers, want beide zijn verantwoordelijk voor de gekende lastige gevolgen. De moeite om eens te lezen!

Winnaars bekend

12 september 2006

De winnaars van het Start!-spel op de Spinternet-website zijn bekend. Sandra Maes en Bart Van Overwalle van FOS De Kievit uit Zelzate krijgen elk een Scoutnet-T-shirt in hun brievenbus. Arne Plaghki van Scouts en Gidsen Masseik won het Pro-hostingpakket voor zijn scoutsgroep.

Tot op Herfstontmoeting/de Saamdagen 2007!

Win op Start 100 jaar Scouting

24 augustus 2006

Heb ook jij een code gekregen op Start 100 jaar Scouting? Vul dan op de speciale Start!-spel-pagina van de Spinternet-website de code in en klik om te kijken of jij gewonnen hebt. Misschien behoor jij wel tot de gelukkige deelnemers die van ons een Scoutnet-T-shirt of zelfs Pro-hostingpakket ter waarde van 50 euro cadeau krijgt!

Controleer je code

Van Scoutnet naar Spinternet

11 juli 2006

Bijna tien jaar na de eerste stapjes op het web, staat Scoutnet voor een nieuw begin. Met Spinternet, de nieuwe naam voor onze vzw, willen we graag onze dienstverlening delen met andere socio-culturele verenigingen.

Al zal je vanaf nu af en toe de nieuwe naam tegenkomen, voor de Scoutnetters verandert er nauwelijk iets. Of toch: dankzij Spinternet, waar Scoutnet België nu een onderdeel van gaat uitmaken, kunnen we onze services nog verbeteren. Andere geïnteresseerde verenigingen kunnen via de nieuwe website binnenkort een account aanvragen.

Bezoek de website van Spinternet vzw

Thinking Day op Google

21 juni 2006

"Speel niet met je eigen logo" is in de marketingwereld een belangrijke vuistregel. Toch is Google misschien wel het bekendste merk dat hier zijn voeten aan veegt. Bij speciale gebeurtenissen of feestdagen wordt het bekende logo in een ander kleedje gestopt.

Naar aanleiding van 100 jaar scouting is daarom een petitie gestart die aan Google Inc. vraagt hetzelfde te doen voor 22 februari 2007, Thinking Day dus. Dat is de verjaardag van Olave en Lord Baden-Powell en in 2007 precies 50 jaar de werelddag voor 38 miljoen scouts en gidsen. Surf dus even naar onderstaande website en teken de petitie!

Onderteken de petitie

500 MB voor Pro-hostingpakket

11 januari 2006

Alweer leuk nieuws. Om het nieuwe jaar goed te starten, krijgen Pro-accounts vanaf nu 500 MB webruimte. Nog meer ruimte dus, en dat voor de dezelfde prijs. Ideaal voor wie nog meer foto's of filmpjes op zijn website wil!

Bekijk alle diensten van het Pro-account

Franstalige versie online

4 november 2005

Het is een voornemen dat binnen Scoutnet al jaren bestaat en door allerlei omstandigheden bleef het daar ook heel lang bij. Maar dat is nu dus verleden. Vanaf vandaag is www.scoutnet.be ook beschikbaar in het Frans! Je kan je voorkeurstaal instellen met de link links onder het menu op elke pagina.

Op die manier hopen we dat Scoutnet meer Waalse groepen kan bereiken, want ook hen willen we graag het web ophelpen. Binnenkort volgt de Engelstalige versie van deze site.

Een domeinnaam voor 0 euro!

27 oktober 2005

Ja hoor, dat lees je goed. Naar aanleiding van een promotieactie die door dns.be is opgezet, heeft Scoutnet de eer en het genoegen om tegen een stuntprijs nieuwe *.be-domeinnamen te registeren. Daarom kan je nog tot tot 31 januari 2006 elke nieuwe domeinnaam via Scounet helemaal gratis registreren.

De geregistreerde domeinnaam blijft één jaar actief. Wil je daarna verder gebruik maken van je domeinnaam, dan betaal je terug het gewone tarief (10 euro/jaar). Een maand vòòr de vervaldatum wordt je daarvan via mail op de hoogte gebracht.

De beschikbaarheid van domeinnamen kan je controleren op de Domeinnamen-pagina's. Maak gebruik van deze eenmalige actie en registreer nu!

Website in een nieuw kleedje

24 augustus 2005

De site die je nu bezoekt, binnen Scoutnet ook wel de www-site genoemd, is eindelijk vernieuwd. De vorige was een beetje verouderd en niet meteen een voorbeeld van een goede website. De nieuwe stek valideert volledig met XHTML 1.0 Strict en CSS 2-code. Hij volgt ook het nieuwe stijlspoor van onze organisatie.

Verder is deze website ontwikkeld met het oog op meertaligheid. Zeer binnenkort zal de volledige site ook in een Franse en Engelse versie beschikbaar zijn. Tot slot laat het gebruik van een database toe om een zoekfunctie te integreren.

Heb je nog opmerkingen of suggesties, laat ons dan gerust iets weten. Alvast veel plezier met deze nieuwe website!

Nieuwe server

15 april 2005

Anderhalf jaar na de eerste professionele server (Scoutnet Advanced Roaming Application versie 4, kortweg SARA v4) hebben we het voorbije weekend opnieuw een nieuwe server geïnstalleerd. Het nieuwe exemplaar is nog een stuk krachtiger en voorziet in de toenemende serverbelasting.

Klik op de link hieronder voor wat technische informatie en enkele foto's van onze aanwinst.

Bekijk de technische info en foto's van onze nieuwste server

Scoutnet op Herfstontmoeting 2004

1 september 2004

Je kon er dit jaar niet naast kijken: Scoutnet stond op Herfstontmoeting in een nevel van mysterie. Dat dit alles te maken had met het "hack the server"-spel hebben maar weinig groepen ontdekt, maar het enthousiasme was er niet minder om.

De juiste tijden, de winnaars en ook hun prijzen maken we bekend op het Scoutnet seminarie op 20 november. Uit de vele vragen die jullie op ons afvuurden, bleek nog maar eens dat zo'n bijeenkomst geen overbodige luxe is. We zullen er dan ook voldoende tijd voorzien om te antwoorden op al jullie vragen of problemen.

Klik op de link hieronder om de foto's te bekijken.

Bekijk de foto's van Herfstontmoeting 2004

Nieuw hostingpakket: Pro

20 juni 2004

Vanaf vandaag heeft Scoutnet er een spruit bij. Het nieuwe Pro-hostingpakket heeft ongeveer alles wat de webdesigner zich kan inbeelden. 2 GB webruimte bijvoorbeeld, of eigen majordomo-mailinglijsten. Neem maar eens een kijkje op de onderstaande pagina.

Bekijk de diensten van het nieuwe Pro-account

Scoutssite wint jeugdwerksite van het jaar

29 maart 2004

De eerste editie van de Jeugdwerksite van het jaar-verkiezing is achter de rug. De wedstrijd is een organisatie van Jeugdwerknet en wil de websites van jeugdverenigingen in Vlaanderen één keer per jaar in de spotlights zetten.

And the winner is... een Scoutnetter natuurlijk! www.scoutsboekhoute.be mag zich het komende jaar dé jeugdwerksite van het jaar noemen. Proficiat!

© Scoutnet 2024