Naar de startpagina van deze website
Naar de startpagina van deze website

Scouts Mechelen - Sint-Katromlogo
Gouw OpsinjoorGouw Opsinjoor - District DyleDistrict Dyle

Katelijnekerkhof 4, 2800 Mechelen
verhuur

Wij verhuren ons lokaal: Scoutslokaal Katrom.

Wij zijn een kleine gezellige stadsscouts voor jongens en meisjes. Reeds 85 jaar zorgen wij voor een ontspannen sfeer waar jongeren zichzelf kunnen ontdekken. Stadsspel, knutselen, ravotten, op weekends en op kamp, dat "ietsje" extra... Iedereen is welkom in onze lokalen aan de Katelijnekerk.


Waar?

Al meer dan 90 jaar geleden is het allemaal begonnen voor scoutsgroep Sint-Katrom. Een scoutspublicatie van 1922 vermeldt het bestaan van de 5de Troep Sint-Catharina of Katelijne Patronaat op de Sint-Katelijne parochie.

In 1930 wordt het VVKS opgericht en krijgt onze groep de aanduiding 4de BP. Vlak na de Tweede Wereldoorlog vindt een eerste fusie plaats. Het Bruine Kruis (Don Bosco-groep) heeft lokalenproblemen en vraagt hulp aan de 4de BP.

Beide groepen smelten samen en de benaming Don Bosco wordt door onze groep overgenomen. In die periode komen ook de eerste meisjes in de groep bij de welpenleiding. En voor die tijd was dat al heel wat. Een tweede fusie vindt plaats in de jaren '70. Ditmaal klopt scoutsgroep Sint-Rombouts van de nabijgelegen Sint-Romboutsparochie aan. De benaming Don Bosco verdwijnt en maakt plaats voor die van Sint-Rombouts. Het oude groepsnummer blijft echter behouden.

Vanaf het begin van de jaren '80 heeft onze groep een gemengde werking. De 4de BP Sint-Rombouts (de jongens) en de 11de BP Sint-Katelijne (de meisjes) smelten samen tot Sint-Katrom 4de-11de BP, onze huidige groepsnaam.

Wanneer?

Lidgeld?

Das?

das

Takwerking?

Kapoenen Jojos Welpen Givers Jin


[ Gegevens laatst gewijzigd op: 2015-09-29 ]
© Scoutnet 2021